Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Torsdagen den 7:e december 2023
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15279  
  Antal nyheter: 5805  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 88 st  
  Igår: 5570 st  
  Denna månad:
13583 st
 
  Föreg. månad:
214686 st
 
  Totalt: 83544086 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. sunnne
2. FrankJScott
3. TheOne
4. Swarte
5. Herbert
6. allimac32
7. Alpinemadness
8. Hajen54
9. abbe63
10. Matte202
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > Arctic Cat släppte sitt nya schassi, Catalyst, på Hay Days!
 

Arctic Cat släppte sitt nya schassi, Catalyst, på Hay Days!

Under en längre tid har Arctic Cat matat ut och fängslat oss skoteråkare med att de skall släppas något nytt. Många har spekulerat vad det kan vara där gissningarna varit allt från ny motor till helt nytt chassi på race segmentet till en överskridande ny plattform. Nu vet vi svaret.

På årets Hay Days skulle det äntligen ske där allas nyfikenhet äntligen skulle få ett slut. Utanför Arctic Cats monter hade det samlats tusentals personer för att på första parkett se nyheten. Visst var det en helt ny plattform som fick se dagens ljus. För alla Arctic Cat fans var det en stor dag med ett nytt efterfrågat chassi. Vid en första anblick ser modellen både högre och smalare ut men med en hel del design och vinklar inbakade. Utseendet är både aggressivt och har slanka linjer i en kombination som påminner om ursprunget från Arctic Cats emblem. Men det är inte bara design utan även material som är nyhet på denna nya plattform.

Målen har varit många och det är många detaljer som man haft fokus på att förbättra på detta nya chassi.
Designen har ändrats så föraren har en centralare position och körställning som skall ge en lättare körning och hantering men med mer kontroll i snäva svängar och branta sluttningar. Den uppgraderade ergonomiska förarpositionen skall även göra det enklare för föraren att manövrera modellen genom snön så man blir mindre trött och kan få längre dagar ute med kompisarna.


Vikten har man sett till att lätta då man har optimerat design och minskat antalet ingående delar. Utöver detta använder även Arctic Cat delar i slitstarkt composit material. I och med detta har man kunnat minska vikten på sina led-, crossover- samt djupsnömodeller.

Beltdrive
För att utöka tillförlitligheten, men även minska den roterande massan för snabbare gasrespons, har man numera tagit bort kedjehuset och monterat en beltdrive. Helt klart rätt riktning och minskar även antalet ingående delar. Sidopanelerna har fått ny design som medger att man enklare kommer åt delarna innanför vilket förenklar både det egna underhållet med att komma åt olje-, glykolbehållare, beltdriven.

Styrningen är något som är olika beroende på i vilket segment som modellen finns i. Styrningen tillsammans med den ändrade geometrin ger olika köregenskaper beroende på om det är en led-, lössnö- eller crossovermodell. Allt för att optimera köregenskaperna för miljön snöskotern skall köras i. Geometrin kombinerar man sedan med en uppgraderad fjädring som gör att föraren skall känna sig som ett med snöskotern och få en smidigare körning med mer förutsägbara svängar och hantering både på led och utanför.


ATACH är en lösning man nu inför på bandtunneln för att snabbt och enkelt sätta fast en tunnelväska. Snabbfästen som dessutom har en låsfunktion med en nyckel så man inte skall behöva oroa sig för att någon stjäl väskan.

En klart intressant nyhet som verkligen behövdes för Arctic Cat och deras fans. Det som även är efterlängtade är fotstegen som numera har en form så det är enkelt att trampa igenom snö. Många fina och bra lösningar. Skall bli riktigt intressant att få se på plattformen på nära håll vilket garanterat kommer göra att vi hittar mer detaljer att skriva om.

LÄS MER I KOMMANDE NUMMER AV TIDNINGEN SNÖSKOTER!
PRENUMERERA: http://www.skoter.se/pren
» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se