Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Onsdagen den 1:e december 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15243  
  Antal nyheter: 5671  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 3628 st  
  Igår: 6544 st  
  Denna månad:
3628 st
 
  Föreg. månad:
220563 st
 
  Totalt: 78380007 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. sunnne
3. skogis62
4. Mtech94
5. pantera800
6. Mark
7. Alesta
8. donzparker25
9. sara19
10. millsjoan
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > Två stora aktörer i rekreationsfordonsbranschen slår sig samman!
 

Två stora aktörer i rekreationsfordonsbranschen slår sig samman!

I ett pressutskick meddelar två aktörer i rekreationsfordons branschen att man slår sig samman. Båda ser fördelarna genom denna sammanslagning då man kommer kunna kunna erbjuda kunderna ett fordonscenter med hela rekreationsfordons sortimentet.

TERRÄNGMASKINER OCH NORTHBIKE SUNDSVALL SLÅR IHOP SINA VERKSAMHETER

I april 2019 flyttade Northbike Sweden AB in i sina nya lokaler vid södra brofästet i Sundsvall och har efter expansionen fortsatt öka i omsättning. Redan i samband med flytten fanns målet att vara ett fordonscenter med hela sortimentet från leverantören BRP genom Sea-Doo, Can-Am, Spyder, Ryker, Lynx och Ski-Doo i butikens dryga 7 000 kvm anläggning. Genom sammanslagningen med Terrängmaskiner blir det äntligen verklighet och man kan härmed erbjuda kunderna ett komplett BRP sortiment även på Snöskoter.

Alla är glada över och ser fram emot sammanslagningen
-Den här sammanslagningen gynnar både oss och Terrängmaskiner på ett positivt sätt, säger Tom Brander VD på Northbike. Vi får en fantastisk resurs i Emil med hans kunskap och den profil han faktiskt är i branschen, och hans team som även de följer med. Vi ser samtidigt mycket fram emot att få utveckla varumärket BRP hos oss. Tidigare har vi känt att det saknats något i vår portfolio då vi inte haft Ski-Doo som en familjemedlem här i Sundsvall, men nu är cirkeln sluten och vi kan fortsätta växa.

Terrängmaskiner startade redan 1968, men togs över av nuvarande ägare Pelle Dahlin 1983. Då hade Pelle arbetat på Terrängmaskiner sedan 1974. Tillsammans med sin son Emil Molander har de drivit sin butik med försäljning och service av snöskotrar, ATV, mopeder och släpvagnar.

- Vi har funderat noga över det här beslutet, och både jag och min far känner att det här är helt rätt för oss. Jag vill utveckla min skoterförsäljning och pappa som varit i branschen i 47 år vill börja trappa ner. Så vi funderade länge på hur vi skulle kunna få ihop just det på ett bra sätt, berättar Emil Molander delägare av Terrängmaskiner. Vi har tillsammans byggt upp något vi är väldigt stolta över, och jag tycker att det är så otroligt välförtjänt att pappa äntligen får ta tid att njuta av skoterkörningen och inte bara arbeta med det, fortsätter Emil.

Redan i starten på oktober går flyttlasset av stapeln och planerna för sammanslagningen är redan satt för både pågående verkstadsjobb, sålda maskiner och förordar. Verkstadsärenden görs klart i Terrängmaskiners lokaler, samtidigt som försäljningen av nya skotrar direkt från start kommer att genomföras hos Northbike.

- Vi har både lång erfarenhet och stora resurser på Northbike att ta hand om logistik, så att välkomna och ge plats åt Ski-Doo sortimentet tillsammans med alla Lynxar redan i oktober blir inte svårt. Bara roligt, tillägger Tom Brander.

Bolagen kommer att hjälpas åt att föra ihop både historia och framtid, och det gemensamma målet är att Terrängmaskiners befintliga kunder ska känna sig hemma när de kliver in i Northbikes lokaler. Förutom ett varmt välkomnande kommer kunderna att mötas av ett besöksvänligt fordonscentrum med stora parkeringsytor, bra logistik runt hämtning och lämning av fordon och rymliga exponeringsytor i butiken av fordon, kläder och tillbehör.

- Jag ser verkligen fram emot att få nya jobbarkompisar i teamet på Northbike. Jag vill också passa på att säga till alla mina kunder att min kunskap, min stora passion för snöskoter och min höga servicenivå kommer att vara detsamma, även fast skylten på utsidan av fasaden är annorlunda, avslutar Emil.» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se